Le Rosé van Lapostolle is een verfijnde, Provence-stijl rosé uit de Apalta Vallei in Chili, gemaakt door het prestigieuze Franse wijnhuis achter Clos Apalta. De wijn weerspiegelt de Franse elegantie van Lapostolle, gecombineerd met de frisheid en helderheid die het Chileense klimaat biedt.
De blend bestaat voornamelijk uit Cinsault, Grenache, Syrah & Mourvedre druiven die perfect gedijen in de zonnige, maar koele valleien van Centraal-Chili. De druiven worden in de vroege ochtend met de hand geoogst om hun frisheid te behouden. Na een korte schilweking wordt de most zacht geperst en vergist bij lage temperatuur in roestvrijstalen tanks om het fruitige en florale karakter te behouden.
Het resultaat is een rosé van uitzonderlijke finesse: aroma’s van rode bessen, citrus, perzik en witte bloemen vullen een levendige, minerale smaak aan. De wijn is droog, elegant en verfrissend: ideaal als aperitief of bij lichte mediterrane gerechten.
| Wijnhuis | Lapostolle |
| Land | Chili |
| Regio | Colchagua Valley |
| Druif | Cinsault, Grenache, Mourvedre, Syrah / Shiraz |
| Lagering | 100% in een roestvrijstalen tank |
| Temperatuur | 10 - 12°C |
| Bewaarpotentie | Op dronk |
| Wijn & Spijs | Heerlijk als aperitief en bij gerechten met vis, schelp- en schaaldieren en wit vlees. |
| Sluiting | Schroefdop |
| Smaak | Fruitige en frisse rosé |
| Alcohol | 13,5% |
| Jaargang | 2024 |
|
|
|
| Klik hier voor meer voedingswaarde-informatie | |
Chili, Central Valley
In 1994 hebben Alexandra Marnier Lapostolle en haar man Cyril de Bournet, Lapostolle Wijnen opgericht. Alexandra en haar familie waren hiervoor al enkele generaties bezig met de productie van verschillende likeuren onder het merk Grand Marnier. Na slechts één bezoek aan Chili waren Alexandra en Cyril op slag verliefd op de Colchagua Valley en zagen ze grote potentie in de uitzonderlijke geografische karakteristieken van deze vallei.
Zeven generaties
Lapostolle is tegenwoordig onder de leiding van Alexandra en Cyril hun zoon: Charles de Bournet Marnier-Lapostolle. Samen dragen zij de passie van zeven generaties uit door het maken van de bijzondere Lapostolle wijnen in Chili. Met ruim 370 hectare grond verdeeld over twee verschillende wijngaarden (Casablanca en Colchaqua) worden de wijnen naar meer dan zestig landen wereldwijd gedistribueerd.
